Associació D’Ajuda a l’Acompanyant del Malalt de les Illes Balears

Qui som?

ADAA és una associació sense ànim de lucre, declarada d’utilitat pública i dedicada a ajudar a les famílies de les Balears que han de traslladar-se a una altra comunitat autònoma per malaltia greu, proporcionant allotjament gratuït, suport psicològic i assistència en tasques de gestió.

Què fem?

Anys en acció

famílies ateses

Pisos d'acollida

“Quan la foscor de camí et impedeixi continuar, recorda que aquí està la meva mà per ajudar-te a viatjar.”

e la nit al dia un diagnòstic canvia la teva vida i la de la teva família. I després d’acceptar la situació, qüestions com Quines opcions tinc? Quins papers he de preparar? A on he d’anar? busquen resposta.

ADAA existeix per facilitar a les famílies traslladades el dur tràngol que suposes deixar la seva llar enrere i enfrontar-se a un procés en moltes ocasions llarg i esgotador. ADAA proporciona aixopluc durant el temps necessari, atenció psicològica professional i ajuda en l’execució de tasques administratives i de gestió de documents.

“Cada persona que veus està lluitant una batalla de la qual tu no saps res. Sigues amable sempre.”

Els éssers humans necessitementendre tant com es entesos. I tant per la primera com per la segona, són indispensables dos ingredients:
No jutjar i escoltar activament.

a ADAA advoquem per la empatia com habilitat crucial per a la comunicació assertiva. Pensem que el camí per entendre veritablement el que sent i pensa la persona cuidadora passa per posar-nos en la seva pell i escoltar les seves necesides, desitjos, pors i inquietuds.

“Recorda que el dolor és temporal. Donar-se per vençut és per sempre.”

Deia Viktor Franki que a l’ésser humà se li pot arrabassar tot, excepte la llibertat de triar l’actitud que ha d’adoptar frenta a allò que li succeeix.

En ADAA considerem que la actitud positiva juga un paper fonamental en el procés de curació i recuperació. Per això, els nostres esforços van destinats a proporcionar, tant a qui té cura com a la persona malalta, suport psicològic perquè aprenguin a bregar de la millor manera possible amb la difícil situació que estan travessant.

“No coneixem la nostra fortalesa fins que ser fort és l’única opció per seguir endavant.”

La malaltia no demana permís per entrar. En moltes ocasions colpeja de cop i volta i a tota velocitat. Si a això li sumes que el tractament no és possible al lloc de residència, afrontar la situació deixa de ser una opció per convertir-se en obligació.

En ADAAcreiem fermament que la unió fa la força, raó per la qual la nostra prioritat és l’acompanyament tant a la persona cuidadora com a la malalta durant tot el procés.

Testimonis

Què pots fer tu?

Fes-te soci

Els socis són el motor que mou ADAA. Gràcies a l’inestimable suport de totes aquelles persones que fan aportacions periòdiques, podem seguir brindant la nostra mà a qui la vida, de cop i volta, els ha posat al davant un gran repte.

Fes-te voluntari

Deia Eduardo Galeano que “molta gent petita, en llocs petits, fent coses petites, pot canviar el món”. I no podem estar més d’acord. Per això t’animem a que aportis el teu granet de sorra. Vols?

Fes la teva empresa solidària

El suport de les organitzacions que aposten per la nostra tasca és fonamental per ADAA. Promou la teva Responsabilitat Social Corporativa recolzant una causa molt propera, ja que la malaltia és una loteria que pot tocar-li a qualsevol.

Fes una donació

Practicar la gratitud és un hàbit saníssim i ho tenim molt present. Per això valorem enormement les donacions puntuals de quines, en un moment determinat, tenen un gest amb nosaltres. Gràcies. També vosaltres feu ADAA possible.

Empreses solidàries

contacte

8 + 12 =

      971 12 13 24 – 659 78 93 61

 

      Carrer de Sant Francesc, 51 – 53 – 07620 Llucmajor

 

      adaa@adaaib.org

 

      CaixaBank – ES65 2100 0052 1102 0027 3526